2009-10-20 17:21:51• hírek • Ferenczi Noémi

Kiadványok szatmári településekről

Újabb öt megyénkbeli településről szóló kiadványt jelentetett meg a Szatmár Megyei Múzeum a nyíregyházai Jósa András Múzeummmal készített közös Phare projekt keretében.

A sorzatban már előzőleg megjelent a Csenger. Történelmi és kulturális kalauz című kiadvány, illetve Hadad, Megyes, Szopor, Szilágypér és Kányaháza történelmi múltjának áttekintését tartalmazó kiadványok. Most újabb öt településről szóló kiadvány készült el, mégpedig Börvely, Ecsed, Csanálos, Érkávás és Kaplony történelmi és kulturális kalauzai.

A kiadványok célja, hogy aki a kezébe veszi pontos információkat kapjon a településekről, de úgy is mondhatnánk, hogy az olvasó egy igényes turistakalauzt vesz a kezébe amikor átlapozza a kiadványokat - mondta el a Szatmár.ro-nak Szőcs Péter projektmenedzser, a Megyei Múzeum igazgató-helyettese.

A kiadványok megjelenését nagyon sok terepmunka előzte meg. A háromnyelvű, színes, kiadványokban régészeti, néprajzi, történelmi értékek mellett ezen települések turisztikai vonatkozású értékei is fellelhetők.

Az összes kiadvány digitalizált változata is elkészült, melyeket ezen internetes címen olvashatók - tette hozzá Szőcs.


A projekt keretében kiadott összes kiadvány olvasható a világhálón
A projekt keretében kiadott összes kiadvány olvasható a világhálón


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: